Още по темата

Среднощен екшън със стрелба в Галиче. Във врачанското село отново има жандармерия. Двама души са задържани.

Този път нападението е срещу семейството на кмета Ценко Чоков, който в момента е в ареста, съобщава NOVA. Четирима маскирани са нападнали охранителен автомобил, нает от семейството на Чокови.

Охранителите, които по това време обикаляли с другата си кола, видели нападателите и се обадили в полицията. Патрул пристигнал за броени минути и осуетил по-сериозни щети, възпроизвеждайки изстрели във въздуха.

Счупени са фаровете, огледалата и стъкла на автомобила на охраната. По случая са разпитани и освободени над 10 души. Към момента се проверява алибито на част от тях.

По случая са образувани две досъдебни производства – за заплахи срещу семейството на Чоков и за нападението над охранителната кола.

Кметът на село Галиче беше арестуван заедно с още няколко души по обвинение за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побои и рекет. Разследвали ги от края на 2015 г.

Ценко Чоков заплаши да емигрира, ако осъдят сина му

Мартин Чоков пред съда: Пуснете ме да уча

Прокуратурата протестира освобождаването на синовете на Чоков

Мотивът на съда е, че те могат да извършат ново престъпление. Жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни. Съдът смята, че лидерството всъщност е на Мартин Чоков. 

Парите за нерегламентираните заеми отпускал Ценко Чоков, но физически ги раздавал Мартин. След това имало лихва, която стигала до 50%. Ако парите не били върнати навреме, следвали побоища.