Още по темата

„Искаме законът да бъде променен. Човек, който е нарушил Закона за движение по пътищата, трябва да получи затвор от минимум пет години, и то само ако има смекчаващи вината обстоятелства”.

Това заяви за „Здравей, България” по NOVA майката на младия мъж, който загина на магистрала „Хемус”, след като беше блъснат в автомобила си от шофьор, карал по първоначална информация с близо 200 км/ч. 

Виновникът преди време е имал условна присъда за убийство на пешеходец, тя е изтекла и отново седнал зад волана. Вчера стотици хора, сред които колеги и близки на загиналия, се събраха с искане за по-строго наказание този път. 

„Едва след като бъдат събрани необходимите доказателства, наблюдаващият прокурор ще потвърди евентуално обвинение”, заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура-Варна. 

Доставчикът на храна Никола Терзиев се е движил в лявата лента, когато го застигнал и блъснал другият автомобил. От удара колата на доставчика изхвърчала от магистралата и се разбила в локалното платно.

Смъртта на младия мъж вдигна на протестно шествие всички фирми, които са доставчици на храна във Варна. Над 200 души с близо 100 автомобила се събраха с искане за справедливо наказание.

По информация на NOVA шофьорът, причинил смъртта на Никола, е от Варна. В колата му по време на инцидента е била и 10-годишната му дъщеря, която е била настанена в болница с леки наранявания. От Окръжната прокуратура обясниха, че той все още не е задържан и няма повдигнато обвинение, защото не са готови техническите експертизи.