Още по темата

Стрелба в апартамент в столичния квартал "Западен парк" завърши с един загинал мъж, а жена му е в болница с опасност за живота. 

Първоначално информацията бе, че мъж е прострелял съпругата си в главата и се е самоубил. Това е станало около половин час след полунощ, в блок 52.  

След стрелбата, жената е транспортирана в болница с опасност за живота в много тежко състояние.

Първи кадри от блока, в който се е разиграла трагедията

Стрелецът е на 47 години, а съпругата му на 48, предаде NOVA

Според БНР двамата са живели на семейни начала. 

Той е намерен мъртъв с две огнестрелни рани и това към момента разколебава версията за опит за убийство и самоубийство. Не се изключва и версията жената да е застреляла мъжа и след това да е опитала да се самоубие. 

И двамата съпрузи са служители на "Съдебна охрана".

Не е ясно обаче дали стрелбата е извършена със служебно оръжие.

Прокуратурата не изключва възможността трети човек да е стрелял по двамата служители на Съдебна охрана при инцидента миналата нощ. Това каза Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.

При извършения оглед са открити и иззети два пистолета, открити и иззети са гилзи и много други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

48-годишната жена е в ИСУЛ, а според други информации - в "Пирогов". 

Сигналът за инцидента е подаден от 18-годишния син на жената. По случая е образувано досъдебно производство. 

Застреляният мъж бил изтеглил големи кредити.

Това разкрива възрастна жена, съседка на семейството, цитирана от БНР. „Чух, че се говореше в апартамента и видях, че свети лампа. Не ми беше удобно да отварям врата“, разказва възрастната жена и допълва: „Познавам ги. Мъжът ѝ беше изтеглил много пари. После се разделиха. Тя излиза с един друг мъж“.

Жената се е разделила със съпруга си преди пет месеца и е живяла с новия си приятел на семейни начала заедно със сина си, разказват още съседите ѝ. По думите им в нощта на инцидента не са били чути изстрели.

Таксиджия помля коли, за да умре, преди това убил жена си

Мъж уби две жени и се самоуби в столичния квартал "Надежда"