Още по темата

„Удариха ми главата в асфалта, ритнаха ме с кубинка”, разказва Марияна пред NOVA.

Студентка бе задържана, докато прекарва нелегални имигранти с бус. 26-годишната жена не отрече вината си, но обвини полицаите в брутален побой.

Марияна Ценова е самотна майка на 5-годишно дете. Сервитьорка е и учи медицина. Задържана е преди няколко дни, докато превозвала с бус 35 мигранти - афганистанци. 

Тя твърди, че е попаднала в схемата за трафик случайно. Пред своя клиентка в заведението, в което работи, споделила, че ѝ трябват пари. И получила предложение.

Уговорката била Марияна да отиде до Бургас с бус, да вземе багаж и да го върне обратно в София. Наставлявали я по телефон, който получила от човек на улицата.

Изпълнила инструкциите точно. Тръгнала обратно към София, но в един момент разбрала, че вози хора, а не багаж. В следващия час Марияна карала без да спира.

На 88-ия км на магистралата бусът е засечен от полиция. Започва гонка. Младата жена отказва да спре. 10 километра по-нататък обаче я чака полицейска барикада.

„Оттам ме свалиха въпросните цивилни - без обяснения, без нищо. Удариха ми главата в асфалта, ритнаха ме с кубинка и се започна един вандалски бой, без да ми се представят кой какъв е и що е. Закопчаха ме с белезници, главата в асфалта, ритане навсякъде и от никъде нищо като обяснение”, разказва Марияна. 

След като е била арестувана, тя е отведена в Районното управление в Елин Пелин. Твърди, че там боят продължил. Жената признава вината си. Осъдена е по бързата процедура на година и шест месеца условно. По обвиненията в полицейско насилие пък вече работи прокуратурата.