Още по темата

Пореден случай на агресия в детска градина. Инцидентът се случва в детско заведение "Брезичка" в бургаския комплекс "Славейков".

Шамари, бой с пръчка, скубане и обиди - скандалното поведение е разкрито чрез скрита камера, която била поставена от родители, които са намирали синини по децата си. Кадрите бяха разпространени в интернет.

След тормоз на деца в детска градина: Човек с две лица

Сестра в детска градина: Отвратително говедо!

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова. "Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци" - това са само част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. Всичко това е съпроводено от крясъци, шамари и дърпане за косите, се вижда от кадрите.

В детската градина в Бургас е трябвало да бъде поставено видеонаблюдение. Служителите обаче отказали проекта. Това съобщи в Новините на NOVA Ема Черногорска, председател на сдружение "За децата ни”.

„Защо са отказали? А служителите в банките имат ли право да откажат такова видеонаблюдение”, попита Черногорска.

По думите на родители децата им са били подложени на постоянен тормоз и случаят не е инцидентен. Те често се прибирали вкъщи със синини и се страхували да се върнат в детската градина на следващия ден.

Те настояват възпитателките да бъдат незабавно уволнени. От сутринта пред детската градина има струпване на родители и представители на община Бургас. Те отказват да пускат децата си до изясняване на случая.

Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя е шокирана и категорична, че ще има педагогически съвет и среща с потърпевшите.

Кметът на града Димитър Николов изрази своето възмущение във Фейсбук. Напомняме, че и двете възпитателки са награждавани от него Николов за техния професионализъм.

Една от възпитателките сутринта е подала молбата си за напускане, но не лично, а чрез майка си. Другата в момента е в детската градина. Родителите настояват и тя да бъде уволнена.

По случая са сезирани Прокуратурата и Агенцията за закрила на детето.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.