Още по темата

Синът на убития в края на август ресторантьор Наско Тонкев е арестуван късно снощи за разпространение на дрога, съобщи DarikNews.bg, позовавайки се на свои източници от МВР.

При организираната спецоперация на криминалисти от Пазарджик са задържани трима души след над едномесечно разследване.

В момента на залавянето Тонкев е притежавал амфетамини.

Групата е пътувала в две коли, като едната е карал Димитър, под въздействие на синтетичната дрога, намерена при претърсването. Останалите трима са арестувани след спиране на втори автомобил, шофиран от водач, употребил марихуана.

Дъщерята на убития във Виноградец не вярва, че 6-годишното дете е стреляло

6-годишно дете неволно застреля собственик на ресторант в Пазарджишко

У друг пък са открити над 100 патрона за ловно и нарезно оръжие. Смята се, че младежите от втората кола са били клиенти на Димитър.

Разследването срещу него е започнало още в средата на август.

Бащата на момчето – Наско Тонкев, беше прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му във Виноградец.

За престъплението беше арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно. Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишното дете, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството.

Дъщерята на загиналия Деница и съпругата му Павлина твърдят, че Влайков е убил Наско, с когото имал стари вражди и е набедил детето, за да се измъкне. Както и че се ползва от протекциите на районния прокурор Георги Кацаров.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.