Още по темата

Жена в тежко състояние след сърдечна операция е била изгонена от Интензивния сектор на Кардиологичното отделение в Бургаската болница. Сигнал за това подал синът на пациентката, която дълги години била старша сестра в болницата, съобщава NOVA.

В средата на ноември майката на Климентин е оперирана от сърце в частна болница. В понеделник жената се почувствала зле и се наложило да постъпи в държавната болница, тъй като в частната нямало необходимата апаратура. Постъпила в болницата, в която работила 36 години като медицинска сестра.

Проверки след смърт на двама пациенти - има ли нарушения

Лекарски обиди и смърт доведоха до проверки на "Пирогов" и "Александровска"

Облян в кръв на прага на „Пирогов”, няма кой да помогне

„На 28-и срещу 29-и, този д-р Читаков е отишъл в интензивния сектор и е видял майка ми, че лежи там и в 6:40 часа й е заявил направо, че я мрази”, разказва Климентин Милчев-синът на пациентката.

По думите на Климентин, докторът не прегледал майка му. Лекарят бил нощна смяна, а майка му сама в интензивния сектор на кардиологичното отделение.

„Той заявил на санитарките и сестрите да й събират багажа и да я местят от отделението, при което сестрите са скочили, за което им изказвам благодарност и са му казали: „Докторе, тя е прясно оперирана, как можем да я изключим от апарат. Нямаме право това да го направим”. А той им отвърнал, че не го интересува” добавя Климентин Милчев.

Според Климентин отношението на кардиолога не е прецедент. Д-р Михаил Читаков не е бил намерен за коментар. От болницата обаче признават за инцидента снощи.

„Назначена е проверка по случая и е изискано становището на юристите за налагане на наказание на лекаря, който е визиран в жалбата. Имало е и други сигнали срещу него, имало е и други наказания и становището на болницата е, че такова поведение е недопустимо”, коментира Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ-Бургас.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.