Още по темата

Шведският турист, ритнал камериерка в хотел в „Слънчев бряг“, проговаря от следствения арест. Той разказва пред NOVA какво си спомня от нощта, в която беше заснет да удря жестоко камериерка в главата.

„Не помня много. Знам, че бях упоен, бях ограбен и бях бесен, когато пристигнах в хотела.

Аз вече бях леко пиян и замаян, не знам къде се е случило (бел. ред. упояването), защото всичките ми спомени просто се изпариха“, обясни Ралф Сундберг. „Спомням си, че се бях озовал в хотела и търсех братята си, но не можех да ги намеря. Мозъкът ми просто не работеше. Помислих, че те може би са отвлечени и започнах да обикалям из хотела и след това просто се събудих рано сутринта.

Ударената камериерка: Изрита ме като футболна топка

Рагин подаде оставка. Шведът: Бях пиян, срам ме е

3 години затвор грозят шведа, изритал камериерка

Бях заспал на шезлонгите. В портфейла ми нямаше никакви пари. Влязох вътре в хотела и видях брат ми, който си лежеше в леглото и след това заспах отново.
Полицията дойде сутринта, докато закусвах. Казаха, че съм направил нещо лошо и че трябва да ме разпитат в полицейското управление”, разказва шведът.

Той призна, че не е гледал записа от охранителната камера в хотела. След разпита прекарал 24 часа в ареста, а след това излязъл на свобода – отново за 24 часа. След като прекарал нощта в друг хотел, полицията отново го потърсила.„Казаха ми, че съм ритнал камериерка”, спомня си Ралф. Признава, че съжалява за постъпката си и пита екипа на телевизията:

„Мислите ли, че нормален човек би дошъл в България от Швеция, за да рита жена в главата?

Искам да кажа, че наистина много съжалявам, и бих искал това никога да не се беше случвало. Аз не съм луд”, подчерта той. „Не помня да съм говорил с камериерката. Мисля, че тя е била първият човек, който съм срещнал и видял. И съм си помислил по някаква странна причина, че персоналът на хотела има нещо общо с отвличането на моите братя, защото ги търсех навсякъде, а тях ги нямаше. Бях дрогиран, така мисля”, каза още Ралф.

Той разказа, че е пил алкохол  в самолета на път към България. Спомня си, че е пил вино, бира, уиски и на следващия ден е имал много тежък махмурлук.

Искам да кажа на пострадалата жена, че съжалявам, наистина много съжалявам. Не знам какво се е случило.

Не помня, но се радвам да ѝ помогна с каквото мога. Да поема болничните ѝ разходи. Много съжалявам. Искам да не се беше случило”, каза още Ралф.

„Страх ме е, нямам с кого да говоря. Но поне ми дават храна. Бях сам в килията си, сега при мен е един руснак. Ще ми трябва друг адвокат. Защото българската адвокатка не говори английски. Имах преводач, но не е толкова лесно да говоря с преводач, все пак мисля, че се разбрахме в съдебната зала“, добави той и призна: „Надявам се да ме пуснат и да платя обезщетение“.