Още по темата

Пияният шофьор, който прати дете в кома при катастрофа край Разлог преди пет дни, никога не е имал шофьорска книжка, но редовно карал без задължителния документ, разказва NOVA.

Разследващите инцидента установяват, че 34-годишният Ахмед Юсуфов

не само е без книжка, но е и пиян,

а проверката показала 1.17 промила алкохол в организма му. Оказва се, че той кара без да има документ за това, от доста отдавна. През 2002 г. е глобяван с 200 лв. Отново за шофиране без документ. Сега Юсуфов е в болницата в Разлог в добро състояние.

Неговата версия за причините, довели до катасрофата, е, че му е станало лошо: „Бяхме в едно кафeне в Дагоново. Тръгнах си и ми притъмня пред очите. Нищо не помня. Събудих се в болницата и след няколко часа започнах да си спомням”.

Твърди, че

много искал да изкара шофьорски курсове и да вземе книжка, но нямал възможност.

От три години работел в Англия и шефовете му го притискали да се връща на работа.

Юсуфов признава, че изпил само 1-2 бири преди инцидента и коментира промилите в кръвта си с думите: „Не може да бъде“. Той се кълне, че никога преди това не е шофирал след употреба на алкохол.

Все още не е готова експертизата, която да докаже дали Юсуфов е карал с превишена скорост.

Шофьорът на другата кола е в същата болница, но в доста по-тежко състояние. Той признава, че всичко се е случило за един миг.

Рязко зави в моето платно.

През ума ми мина само мисълта да натисна спирачката, но дали съм я натиснал или не – не си спомням нищо повече“, разказва той и определя постъпката на виновния шофьор като „просташка работа“.