Още по темата

Шофьор блъсна майка с две деца, едното от които в количка, на тротоар в Ямбол и избяга, съобщи NOVA. Инцидентът е станал около 9 ч. в неделя, а 31-годишната жена и двете ѝ деца оцеляват като по чудо.

Джигитът връхлетял върху майката и децата в гръб. Младата жена е спасила с тялото си бебето в количката. Тя е откарана в болница в безпомощно състояние.

„Майката е с черепно-мозъчна травма, няма въобще спомен за случилото се. На скенера няма други травматични увреждания. Оставяме я в болницата за наблюдение. Бебенцето също е с охлузвания, защото е паднало от количката”, каза д-р Недялка Влахова от болница „Свети Панталеймон” в Ямбол.

Според очевидци зад волана е седял млад мъж. Те успяват да заснемат автомобила и самоличността на шофьора вече е установена. Органите на реда вече са намерили колата, която е била оставена недалеч от дома му.

По-късно беше съобщено, че

шофьорът е задържан.

Водачът е на 31 години, с него е пътувал още един мъж. И двамата са задържани и се разпитват от полицията. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Оказва се, че е карал с бясна скорост, а доказателство за това е фактът, че спирачен път на пътното платно липсва. Заради високата скорост шофьорът не успял да вземе завой, колата се качила на тротоара, където ударила в гръб майка с две деца, а водачът избягал. След 200 метра той отново качил автомобила на тротоара и се блъснал в ограда, след което изоставил колата в центъра на града.

Работата по случая продължава.