Още по темата

Двама души загинаха тази нощ при катастрофи на подбалканския път София – Бургас. Момиче е тежко ранено, пострадало при катастрофа на връщане от дискотека край Гоце Делчев. 

50-годишен пешеходец е загинал на пътя край село Дъбово, след като е бил блъснат от кола с великотърновска регистрация, в която пътували момче и момиче. 

Инцидентът е станал около 21.00 часа. Според свидетели мъжът изскочил изневиделица на пътното платно.

Младежите спрели веднага и се обадили на спешния телефон 112, но когато пристигнала линейката, тя само констатирала смъртта на мъжа. 

Четири часа по-късно

- около 1.20 часа лек автомобил се удря в задната част на камион. Катастрофата става близо до град Николаево, само на 11 километра от мястото на първия инцидент.

Загинал е шофьорът на лекия автомобил, а пътувалата до него жена е откарана в болница в тежко състояние. Предполага се, че причината за трагедията може да е заспиване зад волана.

Според шофьора на камиона загиналият въобще не е реагирал, а директно се забил в ремаркето. Заради двата инцидента няколко часа подбалканският път бе затворен за движение.

Двама души са ранени, от които 14-годишно момиче тежко, при катастрофа на пътя Гоце Делчев-Банско. 

Към 23:10 снощи на прав участък от пътя между селата Господинци и Буково лек автомобил предприема изпреварване, но при насрещно движещ се автомобил. Блъска се в колата пред него, която е спряла да му осигури път.

Вследствие на катастрофата 14-годишно момиче е прието в реанимация в болницата в град Гоце Делчев с черепно-мозъчна травма. Състоянието й е тежко и не позволява транспортиране в столична болница.

24-годишният водач на колата е с фрактури на двата крака и на ръката, той е настанен в отделението по ортопедия на МБАЛ в Благоевград.

Има и трети пострадал, 18-годишен младеж с контузия на глезена. Той е настанен в болницата в Гоце Делчев. Всички пострадали са от село Буково, те се връщали от дискотека в град Гоце Делчев.