Още по темата

Родителите на 29-годишната Цвета Таскова, която е обвинена за тежкия инцидент на магистрала „Тракия“, при който загинаха 6 души, а други 26 бяха ранени, определят случилото се като „нелепа случайност, от която никой шофьор не е застрахован“.

Мария и Рангел Таскови споделят спомените си за ужасяващия петък, 13-и април, пред камерата на NOVA. Малко преди 12 ч. на обяд Мария отговаря на обаждане на дъщеря си, която ѝ съобщава страшната новина.

Тежка катастрофа с автобус на магистрала "Тракия", има жертви

Каква е версията на обвиняемата за катастрофата на "Тракия"

„Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви!

Аз се изненадах – на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой ѝ казва: „Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора“, спомня си Мария.

Родителите веднага тръгват към мястото на инцидента, а през това време успяват да се чуят с дъщеря си още два пъти. Тя им казва: „Мамо ще ви дадат един чувал с мои дрехи, събраха ме в един чувал, мамо. Това съм аз“.

Бащата Рангел, който е пилот и обучава авиатори се чуди как се е стигнало до катастрофата: „Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно – 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите“.

„На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се видим за 10 минути. И

тя само повтаряше: „Татко, не съм убиец! Не съм убиец!“,

разказва мъжът през сълзи.

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им. „Жалкото в случая е, че без наличие на заключение по експертизите, върху Цвета се стоварва цялата вина“, казва Рангел.

„Виновни ще има, обаче безгрешни няма. Вие знаете една библейска истина, когато искат да убият една уличница с камъни, Христос какво казва: „Нека този,който е безгрешен, да хвърли пръв“. Никой не го направил“, добавя разстроеният баща.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.