Още по темата

МВР все още няма заподозрени за отвличането на Адриан Златков. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев, който присъства на заседанието на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание, информира NOVA.

Надяваме се максимално бързо да бъде разкрито престъплението.

Така Радев отговори на въпроса за отвличането по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия, предаде агенция БГНЕС.

Бащата на Адриан: Искаха откуп

Възможно е Адриан да е похитен заради дългове, отвлечен е с крадена кола

„Държавата винаги е по-силна и ние ще успеем. Много сме мотивирани, знаем риска, знаем очакванията и правим всичко възможно след като знаем вече каква е версията, споменах, всички я знаем отвличане. Много се надявам, че ще успеем“, каза той.

Понеже разследването на престъплението продължава министър Радев

отказа всякаква информация на журналистите с мотива, че „похитителите слушат“

Не стана ясно и дали извършителите на отвличането имат нещо общо с разбитата преди години група за отвличания „Наглите“.

Вътрешният министър посочи, че в момента има екип в МВР, много мотивиран, събрани са най-добрите в областта, които могат да работят и по събраната информация и работят. „Това правят в момента заедно и под ръководството на прокуратурата“, посочи той.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен на 30 август, като колата му беше открита изоставена, в близост до семейната къща в с. Герман. Баща му е собственик на голяма софийска автокъща - "Софавто" Тони Златков.

Синът му е бил оставен в Искърското дефиле в посока Самоков след плащането на откупа. Оттам са го качили случайно минаващи хора, които са го закарали до бензиностанция в Горубляне. Адриан бил с маска на главата, не е видял откъде идва, нито с каква кола е бил транспортиран. Младият мъж не е видял и хората, които са го отвлекли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК