Още по темата

Нелеп инцидент едва не остави без око момченце в първи клас от ОУ „Неделя Петкова“ в Сопот. Момиченце от същия клас без да иска го намушкало с молив в окото, пише в. „Монитор“.

Първокласниците са карали занималня, когато момиченцето решило да подхвърли молив на свой съученик. Момчето изобщо

не очаквало, че срещу лицето му лети молив и дори не затворило клепача на окото си,

като някакъв вид защитна реакция.

В стаята имало учител, който станал свидетел на случилото се. Педагогът веднага повикал медицинската сестра и майката на пострадалото момче. След това в школото била повикана и линейка.

Момченцето било откарано в болница, където било оперирано. В момента зрението му е по-слабо с около 20 %, но тъй като окото му е в процес на оздравяване,

има голям шанс зрението му да се оправи напълно.

Директорът на училището Жана Терзийска съобщи, че децата не са агресивни и определи случилото се като инцидент. „Не са проявявали никаква агресия тези деца. Те от няма и месец са в училището, идват от детската градина”, казва Терзийска.

Родителите на пострадалото момченце все още не са подали жалби нито в школото, нито в РИО – Пловдив. Те не са получили и извинения от родителите на момичето, наранило детето им.

Гавра с ученичка: Събличат я пред камера

Инцидентите с насилие между ученици с особена жестокост зачестиха. Преди време се появи ужасяващ клип, в който момичета бият тийнейджърка и я карат да се съблече чисто гола.

На 19 септември пък ученички биха своя връстничка във Варна след спор за момчета. Побоят се е случил още през месец юли, но едва месеци по-късно някой решава да качи видеото в социалните мрежи.

Ден преди това 17-годишно момче беше пребито в двора на гимназията в град Исперих. Момчето е нападнато от петима деветокласници, които му потърсили сметка защо контактува в мрежите с тяхна позната. В резултат на побоя потърпевшият беше със счупен нос и насинено око.