Още по темата

Шофьор блъсна и уби 13-годишно момче край Ловеч, след което избяга от местопроизшествието, информира DarikNews.bg, позовавайки се на информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Детето се прибирало пеша към дома си в с. Хлевене в петък вечера, когато около 20.30 ч. на изхода на Ловеч за Троян било

пометено от автомобил и починало на място.

След направения от органите на реда оглед на местопроизшествието, били открити множество фрагменти от осветително тяло и десен фар, както и букса с кабел.

В резултат на издирвателни мероприятия на отбивка, водеща към работна база на ветеринарната гимназия, била намерена и колата, която собственост и е била управлявана от 27-годишен мъж от с. Слатина.

Автомобилът имал щети по предната част, липсвали десният фар, фарът за мъгла и мигачът, счупено било предното панорамно стъкло, други деформации.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Шофьорът беше задържан за срок от 24 часа, но вече е на свобода.

След като е изтекла полицейската мярка за задържане, наблюдаващият прокурор от Ловешката окръжна прокуратура е счел, че няма основания за арест на 27-годишния водач, информира говорителят на държавното обвинение Кирил Петров.