Още по темата

32-годишният мъж, който нападна екип в „Пирогов“, е безработен и няма платени здравни осигуровки“, заяви в „Здравей България“ проф. Милан Миланов, който работи в лечебното заведение.

В неделя сутринта мъжът беше прегледан там, след което започнал да буйства и нанесъл удари на дежурния лекар и сестра. В резултат на агресията пострадалата сестра се намира в лицево-челюстната хирургия на болницата. Тя е със счупен нос и с комоцио. Лекарят е с рани на главата и ръката.

Това даде повод и работещите в лечебното заведение да излязат на протест пред болницата. Над 100 души изразиха недоволството си на мирен протест.

Проф. Миланов сподели, че на мъжът е била взета и проба за алкохол, защото е лъхал на спирт:

„Двама от охранителите не са могли да го удържат. Сега той е на свобода и ще избяга в Гърция. „Пирогов” е на специален режим и този нападател може да бъде осъден до 10 години, но това няма да се случи, защото безнаказаността продължава да се шири“.

Лекарите от лечебното заведение  изразиха подкрепа към колегите си:

"Искаме спокойно да си вършим работата, без да бъдем малтретирани затова, че сме я свършили"!

Проф. Миланов заяви още, че това не е първият подобен случай в болницата. Според него причината е в „чувството за безнаказаност“.

Той е категоричен, че трябва да се вземат мерки, защото „"Пирогов" е най-натоварената болница по 24 часа в денонощието. Те влизат там на тумби“.