Още по темата

Огнеборци, горски работници и доброволци цял ден гасиха пожар в Гълъбово.

Искрата бе пламнала в 12:10 ч. по обед, но пожарът бързо бе обхванал голяма територия сухи треви и борова гора.

Огнената стихия бе много близо до последните къщи на източномаришкия град и село Мусачево.

Кметът на Гълъбово Николай Тонев обяви в 14:00 ч. бедствено положение, като впоследствие то бе отнемено.

Пожар пламна и в местността "Бойчо бунар" край Стара Загора, съобщиха от оперативния щаб на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Огънят е лумнал в треви и храсти около 13:00 ч. днес. На място са огнеборци от Стара Загора с един противопожарен автомобил.

Междувременно пожарът край старозагорското село Колена е ликвидиран, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Дежурни екипи на огнеборци и горски служители ще останат в района до светлата част на деня. Едно денонощие продължи борбата с огнената стихия, която обхвана 525 декара, от които 158 декара борова гора.

В потушаването на огъня се включиха 40 огнеборци от Старозагорска област и 52 горски служители от Стара Загора и Сливен. На място бяха изпратени пет противопожарни автомобила на Регионалната дирекция и осем автомобила на Горското.

Припомняме, че за днес е обявена най-висока степен на опасност от пожари в 9 области в страната.

Областите, за които важи предупреждението с червен индекс за пожароопасност, са: Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Сливен и Стара Загора.

При този индекс са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.