Още по темата

Петокласник от СУ „Н. Й. Вапцаров” в Царево, удари учител в час по български език и литература, а ден по-късно брат му нападна охраната на учебното заведение, съобщи DarikNews – Бургас. Проявите на агресия са се случили преди обявяването на грипната ваканция, уточниха от регионалния инспекторат на образователното министерство.

12-годишният ученик е от ромски произход.

Отново агресия в училище: Ученик би учителка в час

Момиче би съученичка, блъска главата й в чина

В досието си имал най-малко три наказания за различни провинения. След серия от нарушения, педагогическият съвет насрочил извънредно заседание с основна точка преместването му в друго училище.

В деня, в който трябвало да се проведе съвещанието, ученикът нахлул в клас по средата на шестия час и пред очите на останалите деца зашлевил учителката. По-късно по-големият му брат, възпитаник на същото училище, пък нахълтал в школото и посегнал на охраната. И двамата ще бъдат изключени.

Кметът на Царево Георги Лапчев коментира случая:

„Преподавателката не е със сериозни физически, а с емоционални и психически травми.

Заявих на ръководството на училището и на преподавателите, че оттук нататък, аз ще съм гарант да има дисциплина в училищата в община Царево.

Казах им да не се страхуват, да бъдат по-строги и да не се притесняват ,че ще останат без деца заради делегираните бюджети. Ако е необходимо, общината ще ги дофинансира”, коментира пред журналисти кметът на Царево Георги Лапчев.

Градоначалникът подчерта: „Делегираните бюджети за училищата от по-малките населени места не са най-удачният вариант“.

Разярен родител нападна учител с нож

Пореден инцидент в училище: Майка нападна учителка на сина си

Полицията е информирана за инцидента и вече е започнала проверка.

Случаят се следи и от Регионалния инспекторат на МОН. И двамата братя са от уязвими социални групи. Именно към тях е фокусирана и кампанията на МОН за връщането на децата в училищата. „Докладваха ми за още няколко деца с над 70 неизвинени отсъствия. Те бяха наказани с последно предупреждение. Ако не започнат да влизат в час и те ще бъдат изключени“, каза кметът на Царево Георги Лапчев.

С

херкулесовската задача да убедят родителите да изпратят децата си в клас

са се нагърбили кметове на населени места, експерти от Министерството на труда, социални работници, полицията, кварталните инспектори, учители.

„Създадена е огромна организация. Обходите са от врата на врата. Изготвили сме специална карта, качена на електронна платформа, в която фигурират 10 хил. деца. Някой от тях се върнаха в клас, други отново напуснаха училище. Полагаме неимоверни усилия. Налага се обаче да се сблъскваме и с подобни случаи”, допълни шефът на Регионалния инспекторат на образователното министерство в Бургас Виолета Илиева.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.