Още по темата

Единият от охранителите на инкасо автомобила, нападнат от въоръжени, маскирани мъже Желчо Желев споделя пред камерата на NOVA, че крадците отворили касата много бързо.

Това го кара да мисли, че

нападателите са били запознати с касите в инкасо автомобилите.

„Предполагам, че са ни следили известно време, а във въпросната вечер са паркирали по-надолу по улицата и са ни чакали“, казва още охранителят.

Грабежът стана в сряда малко преди полунощ в столичния квартал „Овча купел”. Откраднатата сума е между 300 и 400 хил. лв. Минути преди края на работния ден, Желчо и колегата му Валентин паркират пред трезора в „Овча купел”, за да оставят последната пратка. Не забелязват нищо необичайно.

„Отидох да отворя вратата на автомобила и на касата, за да взема парите. Когато отворих, чух, че идва автомобил. Погледнах наляво и видях, че той спря зад нас. В момента, в който спря, вратите се отвориха и слязоха двама души с маски и бронежилетки”, разказа Желев.

Единият от маскираните насочил автомата си към Желчо. „Успях да затворя вратата на касата, обаче отвън има още една врата, нея не посмях да я затворя, защото може би ако бях затворил, щеше да има последствия”, обяснява охранителят. Нападателят го ударил по главата и го накарал да легне на земята.

„Очаквах, че всеки момент може да стреля и се молех това да не се случи”,

признава Желчо.  Докато той лежи на земята, колегата му Валентин е свален с удар от шофьорското място на инкасо колата и също е проснат по очи. „При падането се е ударил в бордюра”, разказва Желев. За по-малко от минута крадците си тръгват с  между 300 000 и 400 000 лева.

Желев е направил опит да види номера на автомобила на нападателите, но той потеглил много бързо, а и било тъмно.

Желчо е пенсиониран пожарникар, а сега охранява инкасо от половин година.

Трудно намерил работата, защото е на 59 години, плащат му по 1000 лв. на месец. След грабежа, шефовете му са решили да поощрят него и колегата му с награда от 500 лв.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.