Момиче на 16 години родило у дома си в казанлъшкото село Средногорово и е удушило бебето, около 15 минути след това, съобщиха от Районна прокуратура-Казанлък.

Удушено бебе в багажника на семейната кола, жената родила в парка

Защо 16-годишна роди в такси в XXI век

Майката на мъртвото бебе, родено у дома: Повиках Христос

В казанлъшкото село Средногорово непълнолетното момиче живеело заедно с баща си и приятеля си, който е пълнолетен. Тя вероятно е имала сексуални контакти и с двамата мъже. Непълнолетната е настанена в Казанлъшката болница в тежко състояние и под полицейска охрана.

На 5 март 2018 г., в 14:52 ч., в Районно управление на МВР в Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски” за приета жена след раждане, която не дала обяснение къде е новороденото.

Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето от мъжки пол чрез удушаване. Мъжът, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в полиетиленова торба е открит трупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Причината за смъртта е механична асфиксия – притискане на шията, най-вероятно с ръка, сочат данните от експертизата.

Днес, спрямо 16-годишната майка ще бъде повдигнато обвинение за това, че на 1 март 2018 г. е извършила убийство. Тъй като е непълнолетна законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Назначена е и комплексна психолого-психиатрична експертиза, при която ще се установи психичното състояние на майката преди и по време на извършване на деянието. Предстоят разпити на свидетели.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.