Още по темата

Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София. Те са действали по схемата, че жертвата трябва да „съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда”. 

Престъпниците са разполагали с личните данни на жената и съпруга ѝ. Дори са имали информация в коя банка са спестяванията им, съобщава NOVA. Използвали са и името на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вторник следобед. На мобилния телефон на 64-годишната Анелия Вълкова се звъни и така телефонните измамници я въвличат в сценария. Те се представили за служители на криминална полиция, които искат да разкрият данни за телефонна измама.

Съпругът ѝ Николай Вълков разказа, че са отправили брутални заплахи. Притеснена Анелия Вълкова бърза към банковия клон в квартал „Надежда” и тегли 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтегля от клона в „Люлин”.

Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай. Това обясни за „Здравей, България” по NOVA Ивайло Величков от „Криминална полиция” към СДВР.