Още по темата

Мими е намерена преди дни от Анастасия Хариту, съобщи Dariknews.bg 

В момента кучето се лекува. Днес е малко по-спокойно, но трябва да се овладее тежката инфекция, посочи Анастасия Хариту.

Жестоко убийство на куче в Бургас

11 месеца затвор условно за мъжа, влачил с кола кучето си

Показно обесиха куче в Козлодуй, стоя на въжето

След това ще бъдат направени операции и ще стане ясно дали ще могат да бъдат направени протези.

Спасителката на Мими призовава всички за финансова и морална подкрепа, тъй като се грижи за още над 20 животни, а лечението на кучето е скъпо - излиза около 70 лв. на ден.

„Имам три спасени инвалида. С едното от тях тръгнахме на разходка с инвалидна количка в Костинброд. Оказахме се атракция – хората ни спираха и се снимаха с нас, не бяха виждали подобно нещо. Един човек сподели, че е видял куче с отрязани крака до едно крайпътно заведение в посока Петрохан и му е много мъчно“, разказа Анастасия.

Ден по-късно тя отишла на място, за да търси четириногото – то било там в ужасно състояние и цялото треперело. От персонала на заведението разбрала, че кучето стои на това място повече от седмица и никой не се ангажирал с лечението му.

„Отидохме незабавно в клиника. Искахме да знаем какво се е случило. Гръбнакът ѝ е здрав.Лекарят е категоричен, че краката са ѝ отрязани. Какво се е случило и кой го е направил – единствено тя знае“, обясни Анастасия Хариту.

Източник: Facebook

„Крайната сума, необходима за лечението ѝ, дори и лекарите не знаят, но всичко ще бъде документирано и прозрачно. Тя се намира във ветеринарна клиника Суходол - „Зооцентър”, където всеки може да получи информация за състоянието ѝ“, добави Анастасия Хариту.

Във „Фейсбук” тя моли добронамерените хора за помощ с лечението на Мими.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.