Още по темата

Шофьорът, който в неделя сутрин блъсна майка с две деца в Ямбол е бил глобяван 9 пъти от КАТ, заяви пред „Здравей, България” окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Нарушенията са за превишена скорост и за шофиране след употреба на алкохол.

Инцидентът стана около 9 часа вчера.

31-годишната жена е ударена докато пресича пешеходна пътека. С нея са били и двете й деца, едното от които само на месец. И двете също са пострадали.

След като ги блъсна, 31-годишният мъж избяга от мястото на инцидента, но по-късно беше задържан от полицията.

В момента предстои да се разбере дали шофьорът е употребил алкохол, или наркотици по време на удара. Пробата още не е готова, уточни прокурор Дойчинов:

„Към настоящия момент лицето, което както казах от снощи е обвиняем, не дава обяснение за причините, поради които е напуснал местопроизшествието. Нито признава, че той е управлявал автомобила“.

 Блъснатата Емилия, която е настанена в болница с мозъчно-черепна травма пък сподели, че преди да бъдат ударени от колата, отивали на рожден ден:

„Бебето ми няма и два месеца, ударена му е главата. Количката е счупена. Видяла ни е една жена, която е била близо, взела е бебето и сина ми, който е първокласник. А мен са ме откарали в болницата с линейка“, уточнява още жената.

Джигитът връхлетял върху майката и децата в гръб. Младата жена е спасила с тялото си бебето в количката.

От Районната прокуратура в Ямбол съобщиха, че Яни К е задържан за 72 часа. От там посочват, че в „следващите дни Прокуратурата ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Яни К.“.