Още по темата

30-годишен строител от Златарица е загинал в зверска катастрофа минути, след като си купил кола. Това е станало тази сутрин на пътя между Златарица и лясковското село Мерданя.

Рано сутринта Костадин Костов отишъл в Мерданя и взел леката кола Опел „Вектра“, която ден преди това спазарил от предишния и собственик, предаде "Труд".

По информация на Областната дирекция на МВР водачът е бил неправоспособен,

допълва Дарикнюз

Мъжът потеглил към Злататарица като бързал за работа. Едва изминал и два километра, Костов предприел изпреварване като натиснал газта и вдигнал 150 км/час. На остър завой обаче изтървал управлението на возилото, което се преобърнало в канавката, а след това последвал страничен удар в дърво.

При сблъсъка колата била смачкана до неузнаваемост, а шофьорът е загинал на място. 

При огледа на местопроизшествието било установено, че липсва спирачен път, а високата скорост и опасния участък са станали причина за произшествието.

"Автомобилът се усукал около дървото и водачът реално се оказал смачкан между него и колата", обясни главен инспектор Станко Лазов от търновската пожарна.

Междувременно стана катастрофа на изхода на Кресна в посока Симитли.

Лек автомобил „Рено Клио” с благоевградска регистрация при навлизане в Кресненското дефиле поднася и се блъска челно в товарен камион „Мерцедес” с пловдивска регистрация - във видеото. След удара камионът е излязъл от пътя и се преобърнал на дясната си част. За щастие няма пострадали, тъй като и двамата водачи са сами, а пристигналите пожарникари извадиха водача на товарния камион.

Мястото на инцидента в нашата галерия

Движението навлизане в дефилето откъм Симитли се извършва в едната лента и се регулира от патрул на Пътна полиция-КАТ. След малко кранът ще бъде дръпнат и платното освободено.