Още по темата

61-годишен мъж стана жертва на минусовите температури. Бездомникът е намерен миналата вечер в безпомощно състояние на пейка в центъра на Пазарджик.

Той е откаран с линейка до пазарджишката болница, а по-късно транспортитран до Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив.

Приет е в много тежко състояние, с проблемно дишане и измръзнали крайници.

Въпреки опитите на лекарите да го стабилизират, мъжът е починал.

За щастие друг мъж без дом, живял 2 седмици в счупена кола, получи неочаквана помощ.

След сигнал за бедстващия човек, екип на Нова помогна на 72-годишния Йордан и той бе настанен в специализирания център на Столичната община.

Йордан бил изгонен от общинското жилище, в което живеел. Преди да загуби едното си око, бил стругар. В момента няма нищо – нито близки, нито каквото и да било собственост.

В двете седмици на студа, Йордан споделял оскъдната си храна с кучето си. Него обаче подарил на съседи, които изявили желание да се погрижат за животното.

По-рано днес стана ясно, че термометрите са показали минус 21 градуса в Кнежа.

В 08:00 ч. сутринта в Плевен и в Ловеч е била отчетена температура минус 13 градуса. По-студено в Северозападна България е било във Видин, където температурата е паднала до минус 17 градуса. Минус 16 градуса е било във Велико Търново, минус 11 градуса - във Враца, а минус 10 - в Монтана.

За днес е обявен оранжев код в 16 области на Западна и Северна България заради много ниски температури, информират от НИМХ.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да видите на Sinoptik.bg.

В неделя ще бъде почти тихо и студено.

На много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна отново минималните температури ще са около и под минус 15 градуса, в отделни райони - до минус 20 градуса.

Дневните също ще остават отрицателни, най-ниски ще са по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла; в останалите райони ще бъде предимно слънчево.

В понеделник облачността ще се увеличи и след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Ще се появи слаб северозападен вятър.(НИМХ-БАН)