Още по темата

Мълния падна върху къща в Добринище и нанесе сериозни щети, пострадала е жена. Това съобщи инж. Георги Пармаков, началник на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград.

Опасно горещо и в понеделник, кога ще захлади

Отново опасност от градушки

По предварителна информация няма опасност за живота на пострадалата. В 17:00 часа след разразилата се буря мълния е паднала върху къща на улица „Пенчо Славейков“ в град Добринище, намиращ се на 5 км от Банско. В къщата по това време се е намирала единство стопанката 64-годишната Мария.

Към мястото на инцидента са изпратени линейка и пожарна. 

Междувременно от МВР съобщиха, че мъж е починал, а друг е ранен от паднала мълния в района на язовир „Широка поляна” край Батак.

Поради отдалечеността на местността, към мястото на инцидента потеглили два противопожарни автомобила с шестима пожарникари - един екип от службата в Батак и друг от РСПБЗН-Доспат.

Пристигайки на мястото огнеборците са установили, че е възникнал пожар в дървена барака, предизвикан от паднала мълния върху постройката. В резултат на това е починал 68-годишен мъж от Стамболийски, а негов 49-годишен приятел е с изгаряния по краката и едната ръка. Огнеборците загасили огъня напълно и не му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо.

През последните дни станаха няколко подобни инцидента в България, за жалост два от тях бяха с фатален край.

В понеделник мълния уби строителен работник в София, а пастир загина в района на пловдивското село Маноле.