Още по темата

Община Момчилград обяви петък за Ден на траур в памет Дамла, съобщиха от пресцентъра на общината. „Убийството потресе всички жители на общината, нека бъдем съпричастни с болката и мъката на близките на детето”, посочват от Общината.

По-рано тази седмица

заради трагичния случай бяха отменени всички общоградски и публични празненства за предстоящите празници.

Майката на Дамла беше изведена и върната в ареста

Мистерията с убийството на дете в Момчилград се заплита

Междувременно сайтът rodopi24 разкрива какво е обърнало погледа на разследващите към 25-годишният Мехмед Хасан, който впоследствие беше посочен като извършител на убийството.

„Аз не съм убиец! Защо ме вземате? Аз не съм я убил“, това повтарял нервно в полицейската кола в сряда 25-годишният Мехмед Хасан и кършел пръсти. Дори не бил с белезници. Трябвало да бъде откаран в Кърджали за снемане на показания.

В колата

Мехмед се държал неадекватно

като в утрото на 17 декември в болницата в Момчилград, където отишъл да види мъртвата си братовчедка. Тогава местните полицаи сметнали, че младият мъж е шокиран от смъртта на Дамла.

Когато доведеният от Момчилград млад мъж бил настанен срещу психолог на МВР, командирован от столицата експертът заявил: „Този е убиецът!“. Думите му сринали Мехмед и той заповтарял:

„Искам мама, искам мама“.

След това направил пълни самопризнания.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.