Още по темата

3-годишните близначета, които бяха приети в тежко състояние в пловдивската болница, няма да бъдат върнати на майка им. Социалните търся други роднини или приемно семейство, където да настанят децата, информира NOVA.

Майката е освободена от ареста

късно снощи с постановление на наблюдаващия прокурор. Полицията твърди, че няма данни за домашно насилие и затова майката е освободена. И двата огледа в апартамента потвърждавали думите на майката, че гипсова чиния от стената е паднала върху главата на момченцето.

Близнаци на 3 г. в болница, арестувана е майката

Двете деца остават в болницата. Момченцето е в кома със спукан череп, а състоянието на момиченцето постепенно се подобрява. Единствената, която беше допусната до тях, е баба им. Жената е шокирана от вида им. „Габи от два дни, както е започнало захранването, се изправя, обаче не може да ходи, много е слабичка. Стефчо не съм го виждала, защото е в интензивно. Преди децата си ходеха, бягаха, а за говорене, така откъснати думи, но не можеха цели изречения”, разказва бабата Ангелина Брандийска.

До преди две години жената ги гледала редовно в къщата си в Стамболийски,

от година обаче отношенията им с майката Иванка се влошили и тя нямала достъп до децата. „Когато имах възможност и кажеха ли, че им трябват пари, с каквото съм могла съм им пращала пари, и по 100 лв. съм им пращала, някои път се е случвало всяка седмица”, разказва Ангелина Брандийска.

Личният лекар на децата не е подал сигнал до социалните служби, защото не е видял нищо притеснително. Видял ги преди година. „Бяха поизостанали във физическо развитие и като тегло и оттогава всъщност не сме ги виждали”, заяви д-р Янко Трифонов, личен лекар на децата.

Родителските права на майката няма да бъдат отнети. Бащата ще се върне от Германия след седмица.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.