Още по темата

Лекари се борят да спасят зрението на полицайката, която пострада след хвърлена бомбичка на дербито ЦСКА-Левски, което се игра вчера на стадион „Васил Левски“ в столицата (бел. ред. резултат 2:2), информира NOVA. Впоследствие беше съобщено, че има и вори пострадал полицай.

Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата като парчета от нея са наранили сериозно жената. Парчета стъкло са попаднали и в окото на служителя на реда.

24-годишното момиче ще остане под лекарско наблюдение за няколко дни в болница Царица Йоана. Директорът на болницата заяви тази сутрин, че

операцията е минала успешно

и той е оптимистично настроен за зрението на жената, като от окото ѝ е извадено парче стъкло. Окото няма да бъде загубено, предстои и втора операция, но точни прогнози за зрението на жената могат да се дадат след 3 до 6 месеца.

„Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото – стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта.

Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции”, заяви за „Здравей, България” д-р Кючуков.

40 души са задържани във връзка с инцидента,

в опит да се установи кой точно е хвърлил бомбичката.

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов заяви, цитиран от Агенция „Фокус”, че втори полицай е острадал, но много по-леко, бил е прегледан в сряда вечера и още тогава освободен от болница. „Снощи (бел. ред. в сряда) имаше много задържани лица, с които е работено. Те всички са разпитани. 40 лица бяха задържани, работено е с тях, разпитани са и след това са освободени”. По думите му веднага след мача е била проведена полицейска операция по издирването и установяването на извършителя.

„Феновете на „Левски” бяха извеждани един по един от стадиона.

Назначени са експертизи. Действията по случая продължава, но има още много работа. Има образувано досъдебно производство. Все пак това е самоделно взривно устройство, бомбичка е хвърлена. Това средство е опасно за мнозина”, допълни той и уточни, че прокуратурата ще реши, след като бъдат докладвани всички събрани материали и най-вече като бъде задържан извършителят.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.