Още по темата

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи. Toва съобщи  служебният защитник на мъжа, който беше задържан при спецакция в тополовградското село.

Защо легионерът от Орешник има оръжие

80 полицаи за въоръжен българин от Френския легион

В къщата на легионера Иван Пачелиев не са открити взривни вещества или незаконн оръжие. Пред служебния си защитник мъжът обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу полицаите.

Според адвокатът му - Митко Краев е произведен неволен изстрел. „Спрямо него първоначално, тези представители на полицията не са подходили по коректния начин. Той се е почувствал засегнат от начина, по който са подходили срещу него“ допълни още той.

Адвокат Митко Краев
Адвокат Митко Краев

Краев описва клиента си като дисциплиниран, праволинеен и педантичен до крайност, който не говори много, но държи да е изряден във всичко.

Утре от прокуратурата ще искат постоянното задържане на Пачелиев под стража.

Общо 80 полицаи участваха в акцията за задържането на мъжа, който се барикадира в дома си преди два дни.

В хода на разследването стана ясно, че той е участвал е във Френския чуждестранен легион и оръжието, което притежава е законно. Разрешителното за пушката, с която мъжът стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз.

Освен въпросното оръжие Пачелиев притежавал законно още една пушка и пистолет. Той бил безработен. Откакто преди 4 години се върнал от Франция се изхранвал основно с дърводобив и сезонна работа.

Напрежението между него и органите на реда ескалирало, след като полицейски екип  посетил дома му по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram