Още по темата

Прокуратурата съобщи днес, че още на 2 февруари е образувано досъдебно производство за инцидента на Боровец, при който загина 4-годишният син на министъра на транспорта Ивайло Московски. От днес разследването се поема от Националната следствена служба.

Детето загина, след като моторната шейна, с която го возел баща му се блъсна в дърво. 

Две версии за трагедията на "Боровец"

По повод множество запитвания, от прокуртурата уточняват, че досъдебното производство за причинена смърт по непредпазливост е започнало с оглед на местопроизшествие на 02.02.2018 г., около 15.00 ч. Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура - София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство..

В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са ОИМ, се посочва в съобщението.

От прокуратурата зявяват още, че по делото ще бъдат разпитани голям брой свидетели и следва да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление  на главния прокурор от днес разследването е възложено на Националната следствена служба.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram