Още по темата

Къща изгоря в кюстендилско село. Вследствие на пожара сградата се е срутила, докато вътре е имало мъж ма 61 години.

На място работят огнеборците от пожарната команда на град Рила.

Огромен пожар в Харманлийско, смел кмет пострада

Мъж загина, а с жена е с опасност за живота след пожар в София

Пожар погълна дома на семейство, огън изпепели заведение

Сигналът за пожара в махала Вельовска на село Фролош е подаден едва към 8 часа. Три екипа пожарникари от град Рила започнали да гасят огъня. Къщата от 120 кв. м., с гредоред е изгоряла и се е срутила. Загиналият бил в стая на приземния етаж, родителите му - бащата на 83-години и майка му - на 82, които спели на втория етаж, се събудили от огъня към 6 часа и успели да излязат.

„Видях, че всичко гори, събудих мъжа ми и излязохме, навън бе тъмно, тук няма обхват на телефоните, чак към 8 часа се обадиха и пожарните дойдоха”, нареждаше през сълзи майката на загиналия.

Към 10 часа съпругът ѝ, който едва ходи, бе транспортиран с линейка на ФСМП-Рила до МБАЛ-Благоевград със сърдечна криза.

При пожара е изгоряла цялата покъщнина на семейството, скътаните за черни дни около 1000 лева, а най-вероятно и животните - кози, прасе и кокошки. Възрастната жена първо пуснала навън козите, но от тях няма и следа.

Напълно изгоряла е и намиращата се в съседство с къщата стопанска постройка с животни. Най-вероятна причина за пожара е, че загиналият имал навика да пуши в леглото.