Още по темата

За инцидент с автомобил, в който се возила първата дама Десислава Радева потвърдиха от МВР и НСО.

По-рано днес се появиха информации, че е имало преследване между полицейски патрул и колата, в която се возила госпожа Радева, но и двете институции опровергаха тези твърдения.

Най-вероятно служителите на МВР не са разпознали, че това е кола на НСО.

Първата дама: Не съм искала охрана и не командвам президента

Шефът на НСО в оставка Ангел Антонов определи случилото се като „нарушена координация между службите”. В службата за охрана е назначена проверка по случая.

В хода на полицейска операция, в района на НДК снощи е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице, съобщават от пресцентъра МВР. Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая.

За охраната на първата дама от НСО се заговори още в началото на мандата на президента Радев. От НСО обаче обявиха, че тази информация е държавна тайна. От службата тогава посочиха само, че семейството на държавния глава може да ползва услугите им, ако има конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от посегателства на личността.

Самата Десислава Радева коментира темата в профила си в социаланата мрежа „Фейсбук“ с думите: „Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.