Още по темата

Шофьор без книжка и употребил алкохол се е опитал да изблъска от платното за движение полицейски автомобил на пътя между с. Конаре и Паничерево. Инцидентът се е случил в събота вечер около 23:20 ча.

Автопатрултът бил засечен от навлизаща в кръстовището кола, която не спряла на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение.

Автопатрулът го последвал с включени светлини и сирени. Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно, съобщиха от МВР.

Нов рекорд - мъж кара с 5,7 промила алкохол в кръвта

Пиян блъсна автомобили в София

Напушен шофьор прегази жена

След няколко неуспешни опита да го спрат, единият полицай стрелял няколко пъти със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а после и по гумите на автомобила.

Преследваното превозно средство било спряно. Колата управлявал собственикът ѝ - 34-годишен мъж от Гурково.

Той е карал без книжка и е криминално проявен и осъждан.

Заедно с него пътували още общо седем души, сред които и четири непълнолетни момчета, две от които се возили в багажника на колата.

Тестът показал, че шофьорът е употребил алкохол. По време на гонката, той получил огнестрелна рана. Настанен е за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота. Образувано е следствено дело.