Още по темата

Изгоряха складове и производствени помещения, автосервиз и дърводелски цех в големия пожар, който избухна вчера вечерта в Русе. 

Причините за него остават неясни. Няма пострадали. 

През целия ден днес продължи огледът на експерти от криминалистичната лаборатория, които трябва да установят дали става дума за умишлен палеж или огънят е предизвикан от небрежност.

Борбата за овладяване на огъня продължила повече от три часа.

За щастие, няма пострадали хора, предаде кореспондентът на БГНЕС в района.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Пожарът е избухнал около 22:00 ч. на територията на складовете на ул."Тулча" в близост до Товарна гара.

По първоначална информация огънят е тръгнал от дърводелския цех и се е прехвърлил на автосервиза. В него са се намирали четири автомобила за ремонт. Някои от тях са били с газови уредби, които са гръмнали.

Сервизът е унищожен, а огънят е обхванал бързо намиращия се в непосредствена близост склад за пластмасови изделия.

Всички помещения са отдадени под наем.

На място са изпратени шест екипа на пожарната и полиция, която да отцепи района. Поискана е помощ от пожарната в Разград, която разполага с по-голям автомобил, който има вместимост за вода от 9 тона. След овладяването на огъня две пожарни останали да следят за локални огнища.

Инцидентът предизвика тревога както сред хората от съседните жилищни блокове, така и сред всички наематели на складове. 

Според началника на ОУПБЗН-Русе комисар Димитър Павлов пожарът се е развил много бързо, но опасност за хората и за останалите помещения няма.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.