Още по темата

Българинът Андрей Цв. от Варна, който беше обвинен, че е нанесъл с брадва с 52 удара на немския турист Волфхард Ш. в стаята му хотел „Магнолия“ в курорта "Златни пясъци", ще бъде изправен  пред Камарата на областния съд в германския град Аахен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Въпросната институция разглежда дела за особено тежки престъпления.

42-годишният мъж е обвинен в това, че на 4 септември 2015 година „от алчност и други низки подбуди подло е убил човек“.

По предварително изготвен план Андрей Цв. посетил в хотелската стая 49-годишния немски гражданин Волфхард Ш. именно, за да го убие.

Българинът искал да го отстрани, „за да продължи интимната връзка със съпругата му, както и да се възползва от значителните му спестявания, за да живее охолно. Двамата се познавали добре“.

Сънародникът ни живеел в германския град с тях, но се върнал у нас, когато разбрал, че убитият ще прекара ваканцията си в „Златни пясъци“:

„Тъй като германският гражданин бил бивш спортист и значително по-силен физически от варненеца, Андрей Цв. нанесъл изненадващо удар с брадва в тила му. След това продължил да нанася удари по главата, врата и ръцете“, се посочва още в обвинителния акт.

След зверското убийство Андрей Цв. напуснал стаята, като на хотелската врата поставил табелка „Не безпокойте“.

Тялото на германския турист било открито два дни по-късно от позната на жертвата.

Извършителят на убийството напуснал Варна на 5 септември 2015 г. и отпътувал за  Германия, а на 19-ти септември е арестуван.