37-годишен мъж от разградското село Брестовене стреля със сачми по полицаи, които потърсили в дома му 19-годишния му син, след като той избягал от пътна проверка.

Младежът не спрял на подаден със стоп палка сигнал от униформени от Кубрат, съобщават от Областната дирекция на полицията, цитирани от "Дарик нюз". Това е станало на 10 януари, около 21:00 ч.

Автомобилът бил последван от служителите на МВР, които видели как шофьорът спира пред къща на  ул. „Ивайло“. От мястото на водача слязъл неправоспособният Ю.С.М. на 19 години, който влязъл в дома си и се укрил.

При извършената проверка той не бил установен. Пред патрулния екип застанал бащата на момчето С.С., като отправил заплахи и закани за саморазправа.

Малко по-късно се чули изстрели и върху полицаите и служебния автомобил се изсипали оловни сачми. При извършения оглед на пътното платно и по дрехите на служителите са намерени 18 броя сачми. С.С. бил задържан, а синът му се издирва.

По случая се водят разследвания за закана спрямо длъжностно лице и възпрепятстване на изпълнение на задълженията му. За първото престъпление предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода за срок до пет години, а за второто – до три години.