Още по темата

Малко момченце,  което счупило ръката си при игра в детската градина, е било оставено без медицинска помощ  продължение на близо два часа, информира NOVA.

Инцидентът е станал в петък, когато 4-годишния Максимилиан пада от пързалката и си удря ръката, а майка му разбира за случилото се чак два часа по-късно, когато отива да го вземе.

Казал е, че го боли ръката, но не са взели никакви мерки от тяхна страна.

И аз го взимам със счупена ръка”, разказва майката Николина Миронова, възмутена от бездействието на възпитателките.

Учителката в градината Калина Петровска обяснява случая така: „Детето започна да плаче, че е паднало от пързалката. Плака половин час до мен на пейката, успокоявахме се, след това отиде да играе с децата. Държеше я леко присвита ръчичката, не я отпускаше хубаво надолу, обаче отиде и игра с децата”.

Фактът, че детето се е върнало към игрите успокоява учителката и тя

преценила да не води момченцето при медицинската сестра.

„Нямаше нито подуто, нито отток имаше, нито рана, нито охлузване, нищо нямаше на ръчичката, прегледахме двете ръчички, за да сравним едната с другата”, обяснява Петровска.

Ръчичката на детето обаче е счупена, установяват в „Пирогов“, гипсирана е и Максимилиан няма да ходи на детска градина поне един месец.

Експерти от общината направили проверка на съоръженията и площадките в градината и установяват, че всичко е според изискванията. Но въпреки всичко в градините и яслите в столица се въвежда

ново правило – при подобни ситуации родителите трябва веднага да бъдат уведомени.

Повече по темата гледайте във видеото: