Още по темата

Дете и възрастен загинаха, а братчето му и сестричето му са в кома след зверска катастрофа, станала край врачанското село Ребърково.

Катастрофата е станала на път, известен като „Турския” заради множеството инциденти, станали там през годините с тирове с турска регистрация.

Около обяд днес челно са се ударили тир, който пътувал за София,

с лек автомобил, който пътувал от Ботевград в посока Враца, предаде NOVA.

При удара, камионът буквално е смлял колата, в която са пътували възрастен мъж и три деца.

„Опел“ с врачанска регистрация се е забил в идващия насреща тежкотоварен камион, допълва и врачанският вестник "Конкурент". 

Водачът и едно от децата са загинали на място, другите две – момче и момиче, са в изключително тежко състояние, в кома, правят им изследвания, уточниха от врачанската болница. Те са транспортирани по-късно в "Пирогов". 

7-годишното момиче и 6-годишното момченце са докарани в много тежко състояние. Тя е с фрактура на черепа, открита фрактура на едното бедро и разкъсно-контузни рани по лицето и тялото. Дежурните спешни неврохирурзи и травматолози я оперират. Момченцето е с черепно-мозъчна травма, с мозъчен кръвоизлив и голяма разкъсно-контузна травма на главата. Дежурните неврохирурзи оперират и него.

Вероятната причина за инцидента е хлъзгавият мокър път.