Още по темата

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира убийството на Петър Христов след заседанието на КСНС при президента, уточнявайки:

„Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, а е бил симпатизант. Направил е само едно дарение, което може да се провери“.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Цветанов определи убития като „достоен човек”. „В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления.

Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал”,

допълни политикът.

Той каза още, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката и категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

Застреляха бизнесмен, свързан с ГЕРБ, в София

Приятел на убития: Сериозен бизнесмен

По думите на Цветанов Христов никога не е имал политически цели и амбиции.

Той няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. „Единствено е имал притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.

По-рано днес БНР съобщи, че оръжието, с което вчера беше убит бизнесменът Петър Христов, е чешки картечен пистолет „Скорпион“.

Предстоят обаче и съответните полицейски експертизи, които да потвърдят това заключение. По неофициални данни

подобно оръжие е било използвано и при други поръчкови убийства у нас

преди години.

Според разследващите убиецът е професионалист. Такъв тип оръжие използват професионалните убийци за мокри поръчки, твърди NOVA, позовавайки се на информация от разследващите.

По случая са назначени няколко експертизи, а

оръжието така и не е открито.

На мястото на убийството са намерени седем гилзи. Освен версиите, свързани с бизнеса и личния живот на Петър Христов, се проверява и дали убийството е извършено заради оказвано от него съдействие за разкриване на тежки престъпления.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.