Още по темата

Бургаски фотограф беше нападнат и бит, докато се опитвал да заснеме репортаж за изгоряло заведение в Морската градина, съобщи NOVA.

Пострадалият е Борислав Пенков, работещ за изданието „Черноморски фар”.

Нападнаха екип на NOVA на магистрала "Тракия"

Журналисти обвиниха Христо Стоичков в побой

Той снимал отвън пораженията върху ресторант, причинени от пожар след късо съединение. В един момент обаче бил обграден от 7-8 души, които искали да изтрие кадрите.

„Едно от момчетата се опита да ми бръкне в раницата, за да вземе апарата. Не успя. Друго момче ме удари с коляно в дясното бедро. По-настоятелното ми нанесе 2 последователни удара в долната лява част на слабините”, разказва Пенков.

Той твърди, че е снимал от алеята в парка и не е навлизал на територията на обекта.

След инцидента е задържан 36-годишният Петър Биберов – Кюфтето, който има дълго криминално досие. На него ще му бъдат повдигнато обвинение в хулиганство.

От МВР преценяват „степента на съпричастност” на другите участници и може да последват още арести.

Работещи в заведението обаче отричат да са видели побой, а също така твърдят, че Пенков е влязъл в самия ресторант.  

Пациент наби лекари и охранител

Динко пребил зверски приятелката си

Жестоко пребит първокласник в болница

„Влязъл е вътре, но никой не му е посягал или нещо такова”, твърди управителят Златко Кънев.

Това не е първият случай, в който същият фотограф бива нападан. Миналата година е изритан в лицето пред Съдебната палата в Бургас при опит да заснеме арестант.

От в-к „Черноморски фар”, където Пенков работи, осъждат „хулиганската постъпка”, заяви главния редактор Силвия Шатърова. Тя допълни, че и журналистите, както лекарите и учителите, са обект на „подобен тип прояви”.