Още по темата

Община Харманли обяви бедствено положение заради нов пожар. Огромна горска площ горя цяла нощ и откъсна от света няколко села край града. Пътищата в района бяха затворени, информира NOVA.

Пламъците са избухнали едновременно на три места и се предполага, че огънят е запален умишлено.

Пожарът се е разразил между Харманли и село Иваново в землищата на няколко села. Пътищата бяха затворени като гореше предимно борова гора.

Сутринта все още продължаваше да дими, на места имаше и пламъци. Ниските температури през нощта успяха да тушират малко огъня.

Няма пряко застрашени или бедстващи хора.

Няколко души бяха изведени от вилите си снощи, защото огънят стигна до къщите в района.

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват съдействие

на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ за потушаването на пожар в района на селата Остър камък и Надежден, Община Харманли, Област Хасково. От 7,30 ч. днес 31 военнослужещи със специализирана техника с повишена проходимост от военното формирование 52 740 – Хасково участват в погасяването на огъня.

Модулът се ръководи от майор Петър Рабаджиев - заместник-командир на формированието. До включването на военнослужещите се стигна след отправено искане от областния управител на област Хасково Станислав Дечев и по разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов.