Още по темата

Жестокото убийство на софийски бизнесмен край Нареченски бани е разкрито и убийците са задържани. Новината съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Във вторник стана ясно, че мъжът е убит, а трупът е открит във водоем. Близките на Маринов не могли да се свържат с него от 21 март и в петък подали сигнал в полицията, стана ясно на брифинга.

Извършителите на престъплението са баща и син – Севделин и Марин Боюклиеви,

които са съответно на 47 и 26 години. Прокурорът разкри факти около убийството, извършено заради неуредени финансови взаимоотношения между убития и Боюклиеви. Те са били съдружници в крайпътно заведение в Нареченски бани.

На 21 март Венцеслав Маринов посетил заведението. Около 17 ч. същия ден възникнал скандал първоначално между Венцеслав и по-възрастния от двамата задържани мъже. Започнал ръкопашен бой, след който Венцеслав е повален на земята и е бил удрян. Бащата и синът го издърпали в съседно помещение, където е бил държан, завързан за краката, докато синът нанасял удари с твърд предмет по главата и тялото му. В резултат от ударите мъжът получил черепно-мозъчни травми и травма в тила, от която настъпила смъртта.

След това

бащата и синът опитали да прикрият следите,

като увили главата на жертвата с найлонова торба и привързали тялото със завеса от заведението. След това трупът бил увит с найлон и сложен в бидон. Бидонът е бил затворен с метален капак от шахта и изхвърлен в реката на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян.

Тялото е било открито в хода на предприети действия от пожарната служба, Криминалната полиция в Пловдив и ГД „Полиция”. Намерена била и захвърлената камера от заведението, която е заснела скандала до повалянето му на земята.

Установено е и заличаване на следите чрез изгаряне на дрехи и изхвърляне на част от материалите, с които са си служили бащата и синът. Следите от кръв по пода на заведението пък са чистени с кислол.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.