Още по темата

Има събрани доказателства, че 52-годишната Анита Мейзер е причинила смъртта на мъжа си Николай, с когото живели на семейни начала. Смъртта е настъпила по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Това заяви говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров. 

Тя е задържана за 72 часа. Очаква се прокуратурата да поиска най-тежката мярка - арест. 

Обвинението срещу нея бе внесено веднага след свиканата пресконференция. То ще е по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор. 

Какво не знаем за Анита Мейзер

Обвинението се е забавило заради защитата на Анита Желева, по-известна като Мейзер, посочиха от прокуратурата.

Стана ясно и че Николай Димов е бил удушен, няма прободни рани. 

Из Варна все повече се разпространява версията, че Николай е бил удушен при екстремен секс. 

Още в началото на деня стана ясно, че е много вероятно убийството на 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов във Варна да е станало по непредпазливост. Това съобщи пред БНР директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

"Колегите от Областна дирекция на Варна, съвместно с отдел "Убийства" при Главна дирекция "Национална полиция" работят активно. Извършват се много действия по разследване и оперативно-издирвателни мероприятия", каза той.

Разследващите работят по няколко версии.

Една от тях е, че приятелката на 40-годишния културист може да е съпричастна към неговата смърт. От свои източници NOVA научи, че разследващите работят и по хипотезата

съпругата му да е удушила културиста по време на по-груба сексуална игра.

По тялото на Димов не са открити порезни рани.

Според първоначално излязлата информация Димов и съпругата му Анита Мейзер се прибрали в дома си в неделя вечерта. Срещнали познати пред жилището, след което тя отишла до магазина. Когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв, вързан със свински опашки.   

Семейството живее в луксозна сграда в района на Евксиноград. Достъпът до жилището става само чрез асансьор с видеонаблюдение и дистанционен контрол.