Още по темата

„Още е дезориентиран и стресиран, но започва да се възстановява.”

Така бизнесменът Тони Златков описа пред NOVA състоянието на сина си Адриан, който в неделя вечерта бе освободен, след като повече от 10 дни беше държан в плен.

Бащата на Адриан: Искаха откуп

Възможно е Адриан да е похитен заради дългове, отвлечен е с крадена кола

Златков-младши изчезна на 30 август, когато личният му автомобил бе открит празен в близост до семейната къща в с. Герман. Впоследствие семейството му е заплатило поискан откуп за живота му.

Младият мъж не е видял лицата на похитителите си и мястото, където са го държали, заяви баща му – собственик на една от големите автокъщи в София.

В неделя Адриан е бил изоставен от похитителите си на пътя между столицата и Самоков, малко след с. Кокаляне.

Продължават спекулациите относно размера на платения откуп.

По информация на NOVA първоначално поисканата сума е била 3 милиона лева. Други медии твърдят, че накрая Адриан Златков е освободен срещу между 700 хил. и 1 милион лева.

„Освен самото отвличане, са се държали добре. Не са го стресирали допълнително. Отслабнал е с 6-7 килограма”, заяви Тони Златков за сина си.

В момента отвличането е забранена тема в дома на семейството му, което обмисля да срещне сина с психолог.

Другото нещо, което ще направим, е курбан”,

допълни бизнесменът.

Тази сутрин експертът Тихомир Безлов изрази мнението си, че отвличането е извършено по модела на групата на „Наглите”. Според него в близко бъдеше е възможно да има още такива похищения. 

Бандата, извършила множество знакови похищения, беше разбита след полицейски операции през 2010. Четирима от членовете й влязоха в затвора. Други бяха убити.