Още по темата

Възможно е собственикът на „Софавто” Тони Златков да дължи пари и това да е довело до отвличането на сина му Адриан.

Това заяви в студиото на NOVA експертът по сигурност и бивш главен секретар на МВР Николай Радулов.

Киро Киров: Близките на момчето да поддържат контакт с полицията

Синът на собственик на автокъща изчезна, работи се по отвличане

Предполага се, че Адриан Златков е бил похитен от неизвестни лица на път за работа преди два дни. Автомобилът му беше открит изоставен, в близост до дома му в с. Герман.

Стана ясно и че е бил отвлечен с "Шкода", която била с полицейска лапма и със затъмнени стъкла. Тя била открадната на 21 август, съобщи "24 часа". 

На този етап властите не разкриват дали имат представа къде е Златков, а баща му твърди, че никой не се е свързвал с него да иска откуп.

Последно министърът на вътрешните работи Валентин Радев разкри тази сутрин пред Би Ти Ви, че полицията е открила опожарен автомобил „Шкода”, с който се предполага, че младежът е отвлечен.

Радев обаче отказа да разкрие повече подробности относно разследването, с оглед и на вчерашното обяснение, че МВР спира информацията.

„Ако аз ви отговарям на тези въпроси, го слушат и лошите. Няма да им даваме информация, с цел да стигнем бързо до тях”, заяви министърът.  

Това е едно добре замислено престъпление. Зад него няма как да не стои организация.

От „Наглите” разбрахме колко сложно е да се опази анонимността на участниците и мястото, където отвлеченият е укриван”, смята Радулов.  

Според експерта отвличанията не винаги са свързани с откуп. Той даде пример с похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо преди няколко години. За нея не е бил поискан откуп, а „той да си мълчи пред италианския съд” за криминална организация, в която е имал участие, смята експерта.

Според източници на „24 часа” в полицията между отвличанията на дъщерята на Брендо и Златков-младши има сходства.

Поради факта, че никой още не се е свързал с бащата,

основната версия на властите е отмъщение, свързано с бизнеса на Тони Златков,

позовава се вестникът на източниците си.

„Причините може да са различни. Или плащане на откуп, или изпълняване на искания”, смята Радулов, според който е възможно Тони Златков да е длъжник някому. Експертът изтъкна, че много от междуфирмените дългове в България не успяват да се разрешат от съда.

В такава ситуация, демонстрирането на луксозен живот в социалните мрежи е възможно да е вбесило някого, допълни Радулов.

"Най-вероятно бащата сам ще разреши въпроса, а дали полицията ще разплете криминалния случай е друг въпрос",

каза още експертът. 

Бившият секретар още отчете, че от престъпленията на „Наглите” насам общественото доверие в МВР не се е повишило особено, както не са се подобрили и възможностите на ведомството да реагира при такива ситуации.

Според него са основателни съмненията, че „високо над” известната банда за отвличания от близкото минало стои „някой с аналитичен ум и сериозни връзки в службите за сигурност, който управлява цялата дейност”.