Още по темата

Задържаха избягалия затворник от Пловдив, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура в града.

Около 12 часа при акция на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Пловдив, на Четвърто и на Трето Районно управление на МВР-Пловдив, е задържан избягалият затворник Георги Танчев, на 42 г. Той бе обявен за общодържавно издирване.

Рецидивистите, избягали от затвора в София, обаче остават на свобода.

Избягалите затворници имали и граната, без следа

След бягството от затвора – оставки по нареждане на Борисов

Цецка Цачева: Камерите пред затвора разкриват шокиращи кадри

Танчев е пребивавал в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, ползван от негов познат, който е криминално проявен.

На 10 април 2018 г., Георги Танчев, който изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, е напуснал външен обект край Пловдив, където работил и не се е прибрал в затвора.

До тогава той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“ към затвора в Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за кражби и притежаване на наркотични вещества.

Заради бягството от затвора го грозят още до три години „лишаване от свобода“.