Още по темата

„Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел „Фискален контрол” в Национална агенция по приходите, като посегателство не към конкретен високопоставен държавен служител, а като изстрел към държавата и държавността”.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

„Получихме уверение от Агенция „Митници” и НАП, че добрите резултати ще продължат и през следващата година, независимо от наглото посегателство върху държавен орган”, добави Горанов.

Основната версия за стрелбата по данъчния шеф - работата му

Простреляха мъж в центъра на София

На срещата при Бойко Борисов присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев, шефовете на НАП и Митниците.

„За първи път от много време има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил, за първи път има посегателство изключително нагло и демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата”, каза от своя страна главният прокурор.

„Ясно е едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, няма лични мотиви. Това е свързано с изпълнението на служебните му задължения и е свързано с това, че те са били изпълнявани съвестно. Това посегателство не е само посегателство лично спрямо него, очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал. Това обаче е сигнал зловещ към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата”, подчерта Цацаров.

„Държавата ще отговори твърдо на това, ще отговори твърдо, така, както трябва да отговори”, категоричен е Цацаров.

Той посочи, че с разкриването на случая е ангажиран възможно най-добрият екип от столичната полиция, като в разследването участва и лично директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Държавата ще трябва да покаже оттук насетне, че е на мястото си и че е в състояние да защити тези, които работят за нея”, подчерта главният прокурор.

„Не мога да скрия, че и за мен, и за колегите ни това е шок. Не можем да приемем, че е извършено срещу наш колега такова брутално посегателство. Но това не е посегателство срещу наш колега, човек от НАП, това е посегателство срещу държавността”, смята и изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

„Ние сме решени да стигнем до края – да открием не само извършителя, а и този който е направил поръчката”, заяви вътрешният министър Валентин Радев.

Иво Стаменов, на 43 години, директор на отдел „Фискален контрол” в НАП, беше прострелян на 18 декември в автомобила си на ул. „Дунав” в центъра на София. Той е стабилизиран и е настанен във Военномедицинска академия.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК