Още по темата

„Искам другият зам.-кмет да бъде - Владимир Клисуров”, заяви в съда за това, кой да я земества, кметът на район „Младост” Десислава Иванчева, която е обвиняема за взимане на подкуп в особено големи размери.

Тя е излязла в платен отпуск, коментира пред NOVA председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Той поясни, че в молбата си за отпуск Иванчева е посочила като неин заместник Владимир Клисуров, но е забравила да издаде заповед за назначаването му. Въпреки това СОС ще се съобрази с желанието ѝ, тъй като тя е действащ и редовно избран кмет.

Днес Владимир Клисуров бе избран за временно изпълняващ кмет на Младост в София. Столичните общински съветници избраха Клисуров, като за него гласуваха 48 съветници, а един се въздържа. Клисуров прие с неохота назначението и каза, че не е компетентен да се занимава по спорните казуси със строителството, тъй като нямал подходящо образование.

В община Младост 200 преписки се бавят с месеци. Клисуров пое отговорност те да бъдат придвижени в най-кратки срокове. Той потвърди, че няма спор с Румен Русев, който бе набеден от Иванчева за неин противник и заяви, че ще работят заедно.

Самият Русев на заседанието на общинския съвет каза, че не познава бизнесмена Ваклин, че никога не го е виждал и че подкрепя водената политика от Иванчева да се правят дарения под формата на детски площадки, лампи, ремонти.

Адвокат Марковски: Няма доказателства срещу Иванчева

Борисов за ареста на Иванчева: И аз питам същото

Пламен Георгиев за Иванчева: Позволявали са си доста глезотии

„Клисуров ще бъде избран и ще има правомощия каквито има всеки редовно избран районен кмет”, подчерта Елен Герджиков.

Той добави, че институционалният вакуум в управлението на „Младост”, трябва бързо да бъде запълнен, тъй като не става въпрос само за забавяне на подписите на разрешителни за строеж, но и за редица други услуги за гражданите.

„Доколкото знам има проблем със заплатите в общината”, посочи Герджиков.

По думите му кметът на „Младост” е получила допълнителни правомощия с одобрението на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова.

Иванчева е имала възможност по нейно искане временно да спира изпълнение на малки строителни проекти – от 4 до 6 категория – става въпрос за завишен контрол, който тя е поискала да упражнява, заяви Герджиков и подчерта, че в случая няма „нищо извънредно”.

„Тези въпроси се уреждат между районния и столичния кмет”, каза Елен Герджиков, но поясни, че няма информация други районни кметове да са искали такива допълнителни правомощия.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.