Още по темата

Състезателката ни по борба Елица Янкова, която донесе първия медал на България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, сподели че все още не може да овладее емоциите си.

В студиото на „Събуди се“ по NOVA тя заяви: „Сигурно още дълго време няма да мога да овладея емоцията си. Щастлива съм. Много съм уморена, но емоциите надделяват“.

За постижението си Янкова разказва: „Бях щастлива от факта, че стигнах до тази олимпиада. Нашият спорт е много тежък и се получават много контузии. Когато отидох там, се отдадох напълно. В самия ден

отидох за медала и нещата просто се случиха.

Имах натрупан опит по състезания. Бях готова за това“.

Състезателката ни, която е започнала да тренира чак на 15 години, разкри и удоволствието, което ѝ доставя спортът: „Обичам да се боря. Мразя всякаква друга тренировка. Обичам борбата“.

Освен голям спортист, Елица Янкова е и голям човек

и доказа това с отношението към съперничката си в битката за медала. „За отношението ми към съперничките ми голяма заслуга има Петър Касабов, но аз със сигурност не мога да успокоя противничката ми, защото тя остана без медал.

Тя е загубила, аз не мога да я успокоя. Но мога да уважа това, че е стигнала до там, че играе на финал. Уважавам труда, който е положила, защото той едва ли е по-малко от труда, който съм положила аз“, коментира тя.

Личният ѝ треньор Петър Касабов пък призна: „Често се случва да се разминават вижданията ни, но вече сме свикнали. Познаваме се много добре и знаем кога какво трябва да се направи“.

Тихомир Иванов
Тихомир Иванов Източник: Боби Тошев/БГНЕС

Междувременно лекоатлетът ни Тихомир Иванов, който също се представи отлично, класирайки се на финал в дисциплината скок на височина, завърши на десето място, което е най-доброто постижение за България в тази дисциплина при мъжете. Тихомир разкри за NOVA, че вече гледа към следващата олимпиада

„Моята цел е след 4 години да участвам отново на олимпийския форум. Надявам се в тези 4 години да се запазя здрав. Ще работим много.

 Не искам да си поставям конкретни цели като медали и резултати, защото това е спорт и всичко може да се случи“, каза той и благодари на всички, които са го подкрепяли в последните години.